Dag Beertje, spelen we nog een keertje?

20/10/2022

𝗘𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷𝘇𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗰𝘁 𝘃𝗲𝗿𝗱𝗶𝗲𝗻𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗮𝗮𝗻𝗽𝗮𝗸!

Toen de gemeente Den Haag ons benaderde om een “Taalspeeltas” voor Haagse peuters te ontwikkelen, hadden we meteen een idee!
We benaderden Rian Visser (winnaar Zilveren Griffel voor “Alle wensen van de wereld”) voor het schrijven van een boek en Iris Deppe (Prentenboek van het jaar voor “We hebben er een geitje een bij”) voor de illustraties. Door de fantastische samenwerking is “Dag Beertje, spelen we nog een keertje” in no time geboren. Animator John Croezen heeft er vervolgens voor gezorgd dat Beertje en zijn vriendjes tot leven komen in de geanimeerde versie. En tenslotte is Beertje ook nog als knuffel toegevoegd aan de tas.

Wat is een Taalspeeltas?

Kinderen van 2,5 jaar krijgen zo’n tasje als ze een indicatie voor extra voorschoolse educatie krijgen op het Centrum voor Jeugd en Gezin. Met deze indicatie kunnen kinderen extra uren leren spelen op de opvang en zijn daarmee beter voorbereid op het basisonderwijs met zo min mogelijk taal- en ontwikkelachterstand. In de Taalspeeltas zit het prentenboek "Dag Beertje, spelen we nog een keertje?", Beertje als knuffel, een flyer met code naar de geanimeerde versie van het prentenboek en informatie over hoe je (digitaal) kunt voorlezen.

Vrijdag 14 oktober zijn de eerste Haagse Taalspeeltassen door wethouder Hilbert Bredemeijer uitgereikt. Als klap op de vuurpijl las de wethouder voor uit “Dag Beertje, spelen we nog een keertje?”:
“Met voorlezen sla je twee vliegen in één klap. Kinderen vinden het leuk én het is goed voor hun fantasie en taalontwikkeling, omdat ze nieuwe woorden leren. Het is daarbij nog gezellig om te doen ook!”

Ook zo'n unieke Taalspeeltas?

In samenwerking met Bereslim kunnen we ook voor jouw gemeente een Taalspeeltas op maat ontwikkelen. Geïnteresseerd? Neem contact op met Martina van der Snee of Esther Bright via info@spelendlerenthuis.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Terug naar nieuws

Menu

Spelend Leren Thuis is onderdeel van Bereslim

Contact

Blijf op de hoogte en volg ons