Materialen en opstapje

Materialen bij Opstapje 1-2 jaar

Het materiaal bestaat uit instructiebladen voor de ouders, een set speelgoed, handleidingen voor de beroepskrachten en de digitale omgeving Spelend Leren Thuis Online.

De instructiebladen voor de ouders bestaan uit 26 weken met activiteiten. Daarnaast is er informatie over de kwaliteit van de ouder-kindinteractie (de vuistregels). Er wordt veel gebruik gemaakt van beeldmateriaal zoals afbeeldingen en filmpjes.

Er wordt gewerkt met tien prentenboeken, gekoppeld aan een thema. Deze kunnen via de boekhandel worden aangeschaft of geleend bij een bibliotheek.

Voor de begeleiders zijn er handleidingen en is er beeldmateriaal om de vuistregels en de ontwikkeling van kinderen te bespreken.

moeder_kind_lezen

Materialen bij Opstapje 2-4 jaar

In de loop van het tweejarig programma werken de ouders en kinderen met tien werkblokken van zes weken met twee activiteiten per week, 13 voorleesboeken en een set speelgoed. De voorleesboeken zijn in meerdere talen beschikbaar. Van elk voorleesboek is er ook een set vertelplaten (Nederlands) voor in de ouderbijeenkomsten of in de peuteropvang. De gezinnen gaan tevens aan de slag met de BereslimmeBoeken, de educatieve game Samenslim en digitale praatplaten (Jeffy’s avonturen). De digitale activiteiten worden beschikbaar gesteld via een digitale omgeving: Spelend Leren Thuis Online. Voor de coördinator en contactmedewerksters zijn diverse handleidingen en materialen voor huisbezoeken en groepsbijeenkomsten beschikbaar. Tevens is er beeldmateriaal om de vuistregels en de ontwikkeling van kinderen te bespreken.

Starten met Opstapje?

Geïnteresseerd in het inzetten van de Stapprogramma’s?

Wij voorzien u van alle benodigde informatie om Opstapje goed in te voeren.

Contact opnemen

Menu

Spelend Leren Thuis is onderdeel van Bereslim

Contact

Blijf op de hoogte en volg ons